KIZZY PEETERMANS

UW GASTVROUW

WIE IK BEN


Ik ben een (hoog) sensitief persoon, aangetrokken tot artisticiteit en non-dualiteit.

Na mijn schooltijd heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt waar voelen en dans centraal stonden. Toch was er iets wat ik niet kon beschrijven, maar wel miste. Toen startte mijn zoektocht naar "innerlijke rust".

Mijn eerste kennismaking met yoga was op mijn 23ste levensjaar.

Het lezen van boeken, herorganiseren van mijn leven en hoofdstukken afsluiten droegen niet bij tot de rust waar ik naar verlangde.


De āsana (lichaamshouding) vond ik zalig, omdat dit een nieuwe manier was om met mijn lichaam bezig te zijn. Op het einde van de les volgde er een geleide ontspanning, wat ik waardeerde na een fysieke en mentale bezigheid. Toen gebeurde er iets bijzonder:

"de stilte op de achtergrond in jezelf".


Alsof er een aanwezigheid is, buiten al die gedachten en gevoelens die mij eigenlijk meer gek maken dan iets bij te brengen.

In deze periode heb ik mij verdiept in :

- viniyoga (4 jaar) & hatha yoga (2 jaar)

- massage opleidingen: basis massagetechnieken (Wellness academy Hasselt), massagetherapeut (CVA Gentbrugge), zwangerschapsmassage (NL), QT healing en Cranio Sacrale therapie (The Healing Garden - Sint-Martens-Latem)

- deep tissue massage & Tok Sen (ITM)

- zwangerschapsyoga (J. Tilly - Yoga Alliance)


Ik begeleid de mensen vanuit de basis, gewoon "zijn" waar er ruimte is (open aandacht) voor gedachten, emoties, fysieke sensaties. In een rustige, meditatieve toestand kan dit waargenomen worden en leiden tot zelfonderzoek. Eigenlijk is een yogales of massagebehandeling een platform waar zelfonderzoek mogelijk is. Inzicht in beperkingen en mogelijkheden, zonder oordeel. Dit brengt het individu terug bij de basis, de bron.


Graag begeleid ik allen die interesse tonen in Yoga, massage en relaxatie door privé - groepslessen en workshops.

Voor diegenen die houden van een meer directe aanpak inzake angst en geweldbeheersing, kunnen terecht voor een vrijblijvende kennismaking bij mijn man: Thomas De Geest.


Mocht het financiële aspect in de weg staan om les te volgen, kan dit steeds besproken worden.


Beluister het live interview met Kizzy Peetermans in de studio van Radio Lichtaart '14:


Deel 1: Yoga inleiding

Deel 2: Yoga de beleving

Deel 3: Begeleide ontspanning


Gratis instructie video's bekijken:

https://www.youtube.com/channel/UCH1dZW06YuHbkZnXFKVLIQA


Lees hier mijn artikel over yoga en massage:

Ademhaling

Massage

Zuivere Massageolie

Laatste nieuwe artikel op Facebook: Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw  medicijn uw voedingWAT YOGA IS


Yoga komt van de werkwoordwortel "yuj" uit het oude Sanskriet, wat betekent: verenigen.

 

Die zogenaamde “afgescheidenheid” is ontstaan door ons afgescheiden denken, wat dus ook de oorzaak is van het lijden.

 

Je zou de staat van yoga éénheid kunnen noemen.

Dan ben je steeds bewust van het feit dat er alleen maar zaligheid, stilte of compleetheid is, waarin gedachten, emotie's, levende wenzens,...verschijnen en verdwijnen.

Yogi’s hebben vanuit deze staat oude geschriften nagelaten, zoals de Veda’s.

Dit geeft een beeld over wat zich manifesteert (of eerder verdwijnt) in de staat van yoga.

 

Dit is voor de meesten moeilijk te begrijpen, daar we ons steeds identificeren met dit (pijnlijke)lichaam, rusteloze geest, onbeantwoorde gevoelens, onaangename werkomgeving enzovoort. Daar je al deze zaken kan waarnemen en identificeren is het bewijs dat je dat niet bent.

Tijdens de yogalessen word je begeleid in het lichaam waar te nemen, bewust worden (en blijven) van de adem. Dit vraagt enige concentratie, wat ervoor zorgt dat de aandacht, ademhaling (levenskracht, prâna, chi, qi, universele levensenergie,..) en het lichaam versmelten als één geheel. Dit ervaren is gelukzalig.

 

Dit wordt in allerlei (trancendente) meditatie sessie's, mindfulness, en quantum healing (aan woekerprijzen) verkocht, maar komt op hetzelfde neer: wanneer je in alle rust en transparantie aanwezig bent, wordt compleetheid ervaren.

 

Een ervaring kan je niet doen, enkel beleven als het zich manifesteert.

 

Wat je wel kan doen is de tijd en ruimte voorzien, zodat deze beleving kan gebeuren.

Vandaar dat een wekelijkse yogales interessant kan zijn.

De lerares begeleidt de ganse les, zodat je geen rekening dient te houden met tijd. Verder word je niet gestoord, want de ruimte die je nodig hebt meet niet groter dan een yogamatje.

 

Je leert stap voor stap de benadering van viniyoga, die zich ten dienste stelt van de beoefenaar.

In het eerste yogajaar voor beginners, maak je kennis met meer dan 40 lichaamshoudingen, de volledige ademhaling en meditatievormen.

Deze wijze van het aannemen van orthodoxe houdingen is aangepast door een grote yogi: Srî T. Krishnamacharya.

Ook zijn leerling B.K.S. Iyengar investeerde heel zijn leven in het onderwijzen van âsana voor de westerling.

 
KIZZY PEETERMANS

Uit liefde voor het onderwerp, deel ik deze kennis uit verdieping & eigen ervaring


Reservatie & Locatie


Kizzy's Healing Praktijk

Zamanstraat 38

9160 Lokeren


Parkeren kan gratis langs de straat (beide richtingen) en voor het hekje bij de praktijk.

Algemene voorwaarden:

Een afspraak voor een les of behandeling:

Dit kan telefonisch of per e-mail en kan niet kosteloos geannuleerd worden binnen 24 uur voor de afspraak. U bent nog steeds het volledige bedrag verschuldigd.

Indien u te laat bent op de afspraak kan de verloren tijd niet ingehaald worden, u ontvangt dus een kortere behandeling of les en bent het gehele bedrag verschuldigd.

De massages met olie gebeuren enkel in ondergoed, voorzie slip of tanga in de massage.

Cadeaubonnen:

Cadeaubonnen zijn 6 maand geldig na aankoop. Enkel boekbaar met afspraak rechtstreeks via telefoon, per e-mail of in de online agenda met vermelding: cadeaubon. De bon dient u te overhandigen op de afspraak. Bij annulaties binnen 24 uur voor de afspraak of niet opdagen op de afspraak, maakt deze bon ongeldig. Een cadeaubon dient volledig opgenomen te worden in één afspraak en kan niet voor contanten ingeruild worden.

Vooruitbetalingen per overschrijving of casg kunnen niet teruggevorderd worden.

Yogalessen in groep of online:

Betaling in contanten ter plaatse of per overschrijving geldt als inschrijving. Sluit u later aan in de lessenreeks wordt de totaalprijs vermindert met €5/gemiste les.

De inschrijving is strikt persoonlijk en kan niet gedeeld of vervangen worden door een ander persoon of andere cursus wegens de opbouw in het lessenschema en organisatorische redenen.

Het inschrijvingsgeld kan niet teruggevorderd worden. Bij ziekte kunt u de les inhalen op een andere dag of via een link de gemiste les herbekijken.

In geval van lockdown zullen de lessen onmiddellijk verder gezet worden via Zoom.

Losse lessen volgen zijn niet mogelijk, enkel in de zomerlessen gedurende de maanden juli/augustus in de thuislocatie.

Strikte huisregels: draag een mondmasker bij aankomst/vertrek locatie en wees op tijd, mocht u toch uitzonderlijk later arriveren, kom dan in alle rust binnen.

Draag loszittende, comfortabele kledij. 

Breng enkel de zaken mee die nodig zijn: yogamatje, dekentje, kussen, theekopje en laat gsm en storende elementen thuis. Neem een bad of douche voor de les, dit is voor uzelf en uw medemens aangenaam (hygiëne). Door uw inschrijving bent u akkoord met deze voorwaarden.

Workshops:

Indien u een workshop organiseert in uw eigen locatie, dient u voldoende ruimte te voorzien, en massage toebehoren als: matten, handdoeken, dekentjes en kussentjes. De ruimte dient voldoende verlucht te zijn en verwarmd tot een aangenaam klimaat. Kizzy zorgt voor sfeermakers en kussentjes. Bij massageworkshops worden enkel de gemasseerde delen ontbloot.

De vergoeding gebeurt of: ter plaatse, contant, op de dag van de workshop voor deze aanvangt of per factuur met uiterste betaaldatum ter reservatie en betaling van de workshop. Nabetalingen zijn in geen enkel geval mogelijk.

U aanvaard deze voorwaarden bij het reserveren van een bepaalde activiteit, behandeling, massage of les

BTW: BE0886.544.069

 BT

 Written with love by Kizzy Peetermans anno 2019