MASSAGE BEHANDELINGEN

MASSAGE BEHANDELINGEN


Werkwijze massage:


U wordt verwelkomt met kopje thee/water tijdens een kennismakingsgesprek.

Bij volledige lichaamsbehandelingen kunt u genieten van een voetbadje.

De massages gebeuren steeds met ondergoed aan, voorzie best een slip of tanga.

De behandeltafel en handdoeken zijn voorverwarmd.

Energetische behandelingen en Thaise yogamassage gebeuren bovenop kledij, draag best comfortabele, loszittende kleding.

Na de massage/behandeling krijgt u een glaasje water om het zuiveringsproces te ondersteunen en hydratatie op pijl te houden.Be positive, dit is een "corona-free zone"!Ervaart u de positieve effecten van een behandeling?

U ontvangt een interessante korting door het gebruik van een getrouwheidskaart.


Energetische behandeling


Elk mens bestaat uit het grove lichaam wat ook het fysieke lichaam noemt.

Er is ook een subtiel lichaam dat bestaat uit: psychische/emotionele en energetische/spirituele velden. Mogelijke verstoringen in deze velden zijn: rusteloosheid, stress, verdriet, trauma, klachten en pijnen als burn-out, bore-out, ptsd, angst en paniek aanvallen.

De klachten kunnen zich ook uiten in fysieke klachten, zoals: ademhalingsproblemen, organische klachten, cysten, CVS, hormonale disbalans, immuniteitsziekten. Een energetische behandeling of healing kan deze klachten verminderen of verlichten door het zelfgenezend vermogen te ondersteunen in combinatie met een gezonde levensstijl.


Werkwijze:

In een energetische behandeling wordt er weinig tot niets gemanipuleerd, er worden enkele handposities geplaatst op bepaalde lichaamszone's om ruimte te bieden aan zones die daar nood aan hebben zoals bij ademhalingsproblemen, bekkeninstabiliteit,

hoofd- of aangezichtspijn. Deze meditatieve behandelingsvorm is voor iedereen toegankelijk die zich aangetrokken voelt tot energetisch lichaamswerk. In de behandeling is een kennismaking en kort nagesprek voorzien.


Kizzy heeft certificaten in cranio sacrale therapie (basis), QT touch healing en acupressuur op de voeten, in combinatie met ademhalings- en meditatietechnieken uit jarenlange ervaring in klassieke yoga.


Praktisch:

Standaard duurtijd is 1 uur, bij een grotere behoefte aan relaxatie kan je ook een 90' energetische behandeling reserveren.

Tracht geen zware maaltijd te nuttigen voor de behandeling. Draag best niet te strak ondergoed en comfortabele loszittende kledij waarin je vrij kan bewegen. Met zulke kleding kan je namelijk beter ontspannen en vrijer ademen. De behandeling gebeurt zonder massageolie.


Zorg dat u na de behandeling geen volle agenda hebt, om rustig na te voelen.


Contante betaling ter plaatse: €50/1u €75/90'


Manuele lichaamsmassage


Tijdens een lichaamsmassage worden de spieren onder handen genomen.

Dit gebeurt in de vorm van klassieke manuele technieken, ook bekend als Zweedse of klassieke massage: effleurages, pettrisages, frictie's, eventueel in combinatie met deep tissue of diepweefseltechnieken die onderliggende spieren en -pezen behandelen. 

Meestal gebruikt Kizzy een combinatie van bovenstaande technieken: ontspannend en diepgaand met zuivere olie: amandel/jojoba in combinatie met biologische etherische olie die spier-, gewricht- en pees- ontspannend en ontstekingsremmend werkt.

Wens u een meer stevige behandeling, dan reserveert u best een Thaise massage, hierbij wordt op een veilige manier het lichaamsgewicht gebruikt in technieken met voeten, knieën, ellebogen, ...


Aangepaste massage:

Mensen met lichte beperkingen of ongemakken krijgen een aangepaste ontspanningsmassage.

Uw zorgbegeleider is voor, tijdens en na de behandeling aanwezig ter ondersteuning.

U kunt parkeren op de oprit van de thuispraktijk, de massageruimte bevindt zich op de begane grond. Er is een verwarmde hoog/laag tafel aanwezig, waarbij u in alle veiligheid kunt plaats nemen.


Bij discomfort in buikligging of rugligging, zal de massage in zijligging gebeuren.

Op deze manier kunt u vrij ademen en ervaart u geen druk in de borst, het gelaat of extra holte in de onderrug.

Dan is een ontspannende rug, schouder en nekmassage perfect mogelijk.

Bij een aangepaste houding op de rug kunnen er steunkussens onder de rug en benen geplaatst worden. Zo kunt u van een volledige massage genieten waarbij voeten, benen, buik, armen en handen gemasseerd worden met nodige zorg en aangepaste aromatherapie.


Hoe reserveert u deze behandeling?

Via de online agenda kiest u : lichaamsmassage + gewenste tijd, en vul bij de vraag:

"Vul uw klachten, wensen en eventuele beperkingen in aangaande de massage" zoveel mogelijk informatie in.


Ook kinderen verdienen een massage. 

U als ouder of voogd maakt de reservatie (vermeld ook de leeftijd van het kind), en bent op de afspraak in de massageruimte aanwezig. Meestal vinden kinderen het fijn om van een volledige rugmassage met korte gelaats- en hoofdmassage te genieten, deze duurt 30 minuten inclusief kindertheetje.

Indien gewenst is een volledige kindermassage mogelijk van 1 uurtje, deze omvat massage van de voeten, rug-nek-schouders, buik, gelaats- en hoofdmassage, eventueel armen en benen.


Speciale aanbieding: duo massage voor mama & kind

Terwijl u een deugddoende massage geniet, kan uw kind proeven van een kindertheetje met de voetjes die rusten in een warm voetbadje van bloemblaadjes. Daarna volgt de kindermassage met een vrolijk aroma van citrus. Totale behandeltijd: 80'


Mensen die houden van stevige of diepe massagetechnieken, kunnen baat hebben bij Tok Sen Ancient Therapie (vertaling: kloppen op lijnen). Een oeroude energeieopwekkende massagetechniek met houten stokjes.

Ook Thaise druk -en rektechnieken kunnen toegepast worden. Deze behandeling kunt u boeken in de online agenda onder de naam: Thaise & Deep tissue massage. Eerst ontvangt u een Thaise massage op een matje op de grond waarbij spieren gerekt en gedrukt worden. Daarna neemt u plaats op de massagetafel voor een dieptemassage. Afhankelijk van de duur wordt de massage aangepast. 60' 90' en 120' is een combinatie van Thaise massage op een matje, gevolgd door een dieptemassage met aromaolie op de massagetafel.


Bij een zwangerschapsmassage in zijligging met zwangerschapskussen worden vooral ontspannende en ontlastende technieken gebruikt met zuivere, pantaardige massageolie zonder toevoegingen. 

Deze behandeling kan ook nuttig zijn bij zware of gezwollen benen en voeten, pijn in de streek van het bekken, rug en schouders.

Bij een volledige zwangerschapsmassage van 90' worden ook handen, armen, hals, gelaat, nek en hoofd gemasseerd in aangepaste rugligging.

Een ideaal rustmoment voor u en de baby.


Tijdens een duo massage gebeurt de massage na elkaar. Terwijl u een massage ontvangt, kan uw partner rusten in een relaxzetel met warm voetbadje, gezellig boek en kopje thee. Handdoeken, badjassen en slippers zijn aanwezig.

Mogelijks hebt u andere massagewensen dat uw partner, er wordt geen meerkost aangerekend voor deze verschillende massagevormen.

Een duo arrrangement met ontbijt/brunch is mogelijk op aanvraag, lees er hier alles over.


Seizoensbehandeling

Elk seizoen voorziet Kizzy een massage die het best past bij het huidige seizoen. Aangepaste thee en aromatherapie zijn hierop afgestemd. Voor de getailleerde informatie kunt u terecht in de online agenda bij: seizoensbehandeling, deze duurt in totaal 75'


Werkwijze:

In een lichaamsmassage wordt er lokaal gewerkt tijdens een korte behandeling (30 minuten) of 2 tot 3 lichaamszones (1 uur) of volledig in een ganse behandeling (1,5 uur) met een balans tussen manuele ontspanningstechnieken en deep tissue in afstemming op uw lichaam.

Kizzy heeft certificaten in massagetherapie, zwangerschapsmassage, deep tissue/sports massage & Tok Sen Ancient Therapie (ITM).

De benadering is altijd holistisch en gepersonaliseerd, dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de persoon (lichaam, geest, emotie) in het moment voor een zo efficient mogelijke behandeling.


Praktisch:

Tracht geen zware maaltijd te nuttigen voor de behandeling.

Om gemakelijk te kunnen werken voorziet u best een slip of tanga in de massage.

Boek best geen massage bij ernstige en/of besmettelijke (huid)ziekten, noch intoxicaties.


Betaling: enkel contant €55/1 uur, €80/90'

Seizoensbehandeling: €60/75' totale behandeltijd

Mama & kind massage: €70/80' totale behandeltijd

Duo massage na elkaar: €110/1 uur, €160/90'

Complete behandeling


Een balans tussen energetische en manuele massage is mogelijk tijdens een complete behandeling van 2 uur.

Eerst geniet u van een kopje thee terwijl u voeten rusten in warm voetbadje.

Tijdens een kort gesprek stemmen we de massage af op uw wensen en noden.

Daarna ontvangt u een holisitische massage met een balans tussen stevige en ontspannende technieken met zuivere amandel/jojobaolie in combinatie met 7 unieke chakra etherische oliën van biologische oorsprong.


Voor mensen die genieten van een stevige lichaamsmassage, kan er ook gewerkt worden op een Thaise futon (matje) op de grond en worden technieken toegepast met (losse)vuisten, ellebogen en knieën en voeten. Dit hoeft niet pijnlijke te zijn, het biedt eerder een variatie  van ontspannende en vooral revitaliseerde technieken. Daarna neemt u plaats op de verwarmde behandeltafel voor een dieptemassage.


Werkwijze:

De benadering is altijd holistisch en gepersonaliseerd, dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de persoon (lichaam, geest, emotie) in het moment voor een zo efficient mogelijke behandeling.


Praktisch:

Tracht geen zware maaltijd te nuttigen voor de behandeling.

Boek best geen massage bij ernstige en/of besmettelijke (huid)ziekten, noch intoxicaties.


Betaling: enkel contant €100