LESAANBOD

LESSEN  & WORKSHOPS

PRIVE YOGALESSENREEKS 

 

Deze vorm van yoga is aangepast voor de Westerling, daar wij er een andere levenstijl hebben dan de klassieke Yogin.

Oorspronkelijk zijn alle âsana of lichaamshoudingen ontwikkelt rond de wervelkolom, en bedoelt om het lichaam voor te bereiden om (langdurig) in een zithouding (letterlijk vertaald: âsana) te verblijven in meditatie. Wij gebruiken deze âsana om het lichaam te verstevigen en versoepelen wat bijdraagt tot een gezonde levensstijl.

De les kan aangepast worden aan uw wensen en behoeften, bijvoorbeeld:

- verstevigen van het lichaam, wat reflecteert naar een sterke geest, stevig in de schoenen staan, bij de 'bron' blijven, terug naar de 'roots'.

- versoepelen van spieren en gewrichten, wat reflecteert naar een soepele geest, flexibel bewegen en gedachten/emotie's toelaten

- een rustige, ruime ademhaling wat reflecteert naar een ontspannen lichaam en geest, het zelfherstellend vermogen ondersteunen

- een weg naar zelfonderzoek, de mentale toestand tijdens yoga (oefeningen), jezelf in vraag durven stellen in alle openheid.

 

Tijdens een privéles ontvangt u het beoefende schema, zodat je later zelf kan oefenen waar en wanneer gewenst.


Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen en onzekerheden dit teweeg brengt, bieden wij privélessen aan een sterk verlaagd tarief:

Voordelen van privélessen zijn:

- les volgen wanneer het jou past op maandagavond vanaf 19 u, dinsdag tussen 10 u en 18u, woensdag tussen 10u en 18u of zaterdag tussen 14u en 18u

- persoonlijke begeleiding op maat. Je maakt kennis met +20 tal âsana of lichaamshoudingen die uitvoerig worden besproken en stap voor stap beoefent. Ook interessant voor mensen die yogaervaring hebben en dieper willen ingaan op bepaalde houdingen, ademhalingsoefeningen en aandachtspunten. Deze formule is ook toegankelijk tijdens de zwangerschap, gedurende 5 of 10 lessen krijg je zwangerschapsyoga op maat inclusief oefenschema.

- veilig en hygiënisch. De praktijk is aangepast aan de huidige wetgeving. Er is permante verluchting en zachte aromatherapie die de ruimte zuivert en zodat je vrij kan ademen. U hoeft ook geen mondmasker te dragen daar de afstand meer dan 1,5 meter bedraagt.

- gemakkelijk. Je hoeft enkel een grote badhanddoek mee te brengen, andere yogabenodigdheden zijn ter plaatse aanwezig. Op het einde van de les volgt een korte geleide ontspanning. Dan mag u plaats nemen op een warme behandeltafel voor optimaal comfort. Draag best aangename loszittende kledij.

Voorwaarden privélessen:

De algemene voorwaarden blijven van toepassing die onderaan de pagina van deze website te lezen zijn. Bijkomend dient u alle privélessen op te nemen tussen 15/9/2020 en 15/1/2021 (m.u.v. de schoolvakanties). Annulatie/no show binnen 24 uur zorgt dat de les wegvalt.
Enkel en alleen door ziekte (met bewijs van huisarts) kan de afspraak binnen 24 uur geannuleerd worden of bij langdurige ziekte kunnen de resterende lessen naar een andere datum verplaatst worden. Bij goedkeuring van de huisarts, worden de lessen hervat in hetzelfde ritme: minimum 1 privéles per week tot alle resterende lessen benut zijn. Indien gewenst kunnen lessen ook via Zoom gevolgd worden voor praktische redenen en in overleg.

Prijzen:

€175 / 5 privélessen van 75 minuten

€300 / 10 privélessen van 75 minuten

Prijzen

Privéles:

€50 per persoon per uur

€60 per duo per uur

€ op aanvraag voor workshops/privé groepsactiviteiten

Tijden

Maandag vanaf 19 u

Dinsdag 10 - 18 u

Woensdag 10 - 18 u

Zaterdag 14 - 18 u

Enkel op afspraak.

GROEPSLESSEN VINIYOGA/HATHA YOGA

 

Er zijn twee klassieke yoga vormen waarin het lichaam getraind wordt: ashtanga en hatha yoga.

Sri T. Krishnamacharya heeft destijds de klassieke houdingen "aangepast" voor de westerling, tijdens de les worden deze houdingen uitvoerig besproken en toegelicht, ook voor mensen met kleine beperkingen. De houdingen worden zowel dynamisch als statisch beoefend, met een open aandacht op de innerlijke wereld: de mentale toestand tijdens de yogales is zeker zo belangrijk als het uitvoeren van houdingen. Dit brengt verdieping in de beleving op elk vlak: fysisch, energetisch (ademhaling), psychisch (open aandacht) vanuit een waarnemendheid, stilte of zaligheid.

De lessen voor beginners laten u kennismaken met een 40-tal basis houdingen die voldoende zijn om het lichaam van mensen van gemiddelde leeftijd (vanaf 25 tot 55 jaar) fit en sterk te houden. Ademhalings- en meditatietechnieken geven de geest rust en stabiliteit, wat het allerbangrijkst is in deze leeftijdsgroep.

Een gans yogajaar loopt van half september tot eind juni. U kunt een half yogajaar meevolgen van september tot half januari (15 lessen), en daarna eventueel verlengen tot einde juni (20 lessen).

Tijdens de lessen voor gevorderden maak je ook kennis met prânâyâma (letterlijk vertaald: verlengen van de levenskracht of ademhaling) en bandha's (afkomstig uit Hatha Yoga) wat leidt naar een subtielere en meer complete vorm van yoga.

 

Praktisch: draag comfortabele, loszittende kledij.

Wees voor aanvangstijd ter plaatse met eigen yogamatje, dekentje en (meditatie)kussen en kopje of bekertje, je kan ter plaatse voor aanvang van de les verse thee inschenken.

Online groepslessen najaar 2020:

U kunt nog aansluiten bij de besloten facebook groep: Yoga met Kizzy.
Proefles bedraagt €10, waarbij u live op donderdagavond 19:30 - 21u een complete yogales kan volgen met aandacht voor ademhaling, dynamische yogahoudingen met een diepe werking op de organen, geleide ontspanning en korte meditatie.

Deze lessen lopen nog tot en met 14/1/2020, bij inschrijving voor de reeks betaald u €8 per les.

Voordelen van online lessen zijn: les volgen op eigen tempo en wanneer het jou past. Je kan alle lessen herbekijken en kunt vragen stellen via messenger of e-mail.


Buiten-Groepslessen 2020: 

Op 15 november 9 - 10:30 u kan je een eerste buiten-yogales volgen met zicht op de tuin/bos.

Bij regenachtig weer mag je jouw (buiten)matje uitrollen onder het afdak, zo zijn we zeker dat de lessen kunnen doorgaan.

De lessenreeks start vanaf 15 november 2020 t.e.m. 13 december 2021 ( 5 opeenvolgende zondag ochtenden ).

Toegankelijk voor beginners en gevorderden. We kunnen dieper ingaan in de materie en er is ruimte voor persoonlijke begeleiding door de beperkte groep van maximaal 3 personen.

Draag een extra laagje kleding en breng een dekentje mee. Op het einde, voor de geleide ontspanning, kan je een heetwaterkruikje lenen om te genieten van warme voeten en een frisse neus.

Prijzen:

Buitenles: €11

Lessenreeks: €50 / 5 opeenvolgende lessen

Schrijf je in voor de lessenreeks en heb je een les gemist? Je krijgt toegang tot de besloten facebookgroep: Yoga met Kizzy, zo kan je de les inhalen.


Inschrijvingen via het contactformulier.

Locatie

Tijden

Lesdata

Prijzen

Dojo, Kazernestraat 95

9160 Lokeren

(Yogazaaltje op de bovenste verdieping)

voorlopig geen data

voorlopig geen data

Kennismakingsles: €10

17/9/2020 - 14/1/2021: €140

21/1/2021 - 24/6/2020: €170

Turnzaal GBS De Wonderboom

Kerkstraat 49, 9250 Waasmunster

voorlopig geen data

voorlopig geen data

Kennismakingsles: €10

15/9/2020 - 12/1/2021: €140

19/1/2021 - 22/6/2020: €170

Kizzy's Healing Praktijk

Zamanstraat 38

9160 Lokeren

(op het terras achteraan)

9 - 10:30 u

 15/11 (volzet)

22/11 (volzet)

29/11 (nog 2 plaatsen vrij)

6/12 (nog 2 plaatsen vrij)

13/12 (nog 2 plaatsen vrij)

 €11 / losse les

 €50 / 5 opeenvolgende lessen

MASSAGELESSEN 


Privé partnermassage les:

Deze les wordt aangepast aan jullie behoeften, de technieken worden stap-voor-stap begeleid gedurende een privéles van 2 uur.

Je leert ergonomisch masseren en gebruikt je eigen lichaamsgewicht in plaats van kracht. Deze les is op maat: leer technieken die afgestemd zijn op jou en jouw partner, zodat masseren leuk is en blijft. De geleerde technieken mag je filmen om later thuis te oefenen.

Inclusief gebruik massageolie en drankjes.

Zelf voorzien: comfortabele loszittende kledij voor massagetechnieken bovenop kledij.

€ 110/2 uur


Babymassage les:

Je masseert als mama de zachte strijkbewegingen onder begeleiding van een ervaren massagetherapeut.
We gebruiken neutrale, plantaarde olie zonder toevoegingen.

De massage zelf duurt een 20 tot 30 minuten, aangepast aan het humeur van je baby in het moment.

Inclusief: drankjes voor mama (en papa), gebruik massageolie.

Zelf voorzien: een extra luier en handdoek of babydekentje.

€ 40/les


Zwangerschapsmassage les:

Jouw partner leert zachte massagetechnieken die minder comfortabele momenten in de zwangerschap verlichten.

De massage start vanuit zijligging, met ondersteuning van zwangerschapskussen.

De olie die gebruikt wordt is biologisch en neutraal, zachte aromatherapie zorgt voor een ontspannen sfeer.

Inclusief: drankjes en gebruik massageolie.

Zelf voorzien: 2 grote badhanddoeken.

€ 60/uur


Workshop massage:

Mogelijk voor particulieren (bij u thuis, een gehuurde zaal, op uw privé event)

Alsook voor professionelen (op het werk, teambuilding, bedrijfsfeesten)

De formule wordt aangepast aan jullie wensen: massage bovenop kledij, zelfmassage, elkaar leren masseren met/zonder aroma olie, een initiatie yoga voor specifieke doelgroep, partneryoga of ouder-kind yoga ... behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief: thee, sfeermakers en gebruik massageolie.

Zelf voorzien: zie bij de algemene voorwaarden onderaan de pagina.

€ op aanvraagKIZZY PEETERMANS

Uit liefde voor het onderwerp, deel ik deze kennis uit verdieping & eigen ervaringHelaas moeten we opnieuw de deuren sluiten vanaf maandag 2/11/2020 voor minimaal 6 weken. Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in de nieuwsbrief via de homepagina.

Wil je graag buiten of online begeleiding, privé of in groep? Bekijk het lessenaanbod.

Reservatie & Locatie


Kizzy's Healing Praktijk

Zamanstraat 38

9160 Lokeren


Parkeren kan gratis langs de straat (beide richtingen) en voor het hekje bij de praktijk.

Algemene voorwaarden:

Een afspraak voor een les of behandeling:

Dit kan telefonisch of per e-mail en kan niet kosteloos geannuleerd worden binnen 24 uur voor de afspraak. U bent nog steeds het volledige bedrag verschuldigd.

Indien u te laat bent op de afspraak kan de verloren tijd niet ingehaald worden, u ontvangt dus een kortere behandeling of les en bent het gehele bedrag verschuldigd.

De massages met olie gebeuren enkel in ondergoed, voorzie slip of tanga in de massage.

Cadeaubonnen:

Cadeaubonnen zijn 6 maand geldig na aankoop. Enkel boekbaar met afspraak rechtstreeks via telefoon, per e-mail of in de online agenda met vermelding: cadeaubon. De bon dient u te overhandigen op de afspraak. Bij annulaties binnen 24 uur voor de afspraak of niet opdagen op de afspraak, maakt deze bon ongeldig. Een cadeaubon dient volledig opgenomen te worden in één afspraak en kan niet voor contanten ingeruild worden.

Vooruitbetalingen per overschrijving of casg kunnen niet teruggevorderd worden.

Yogalessen in groep of online:

Betaling in contanten ter plaatse of per overschrijving geldt als inschrijving. Sluit u later aan in de lessenreeks wordt de totaalprijs vermindert met €5/gemiste les.

De inschrijving is strikt persoonlijk en kan niet gedeeld of vervangen worden door een ander persoon of andere cursus wegens de opbouw in het lessenschema en organisatorische redenen.

Het inschrijvingsgeld kan niet teruggevorderd worden. Bij ziekte kunt u de les inhalen op een andere dag of via een link de gemiste les herbekijken.

In geval van lockdown zullen de lessen onmiddellijk verder gezet worden via Zoom.

Losse lessen volgen zijn niet mogelijk, enkel in de zomerlessen gedurende de maanden juli/augustus in de thuislocatie.

Strikte huisregels: draag een mondmasker bij aankomst/vertrek locatie en wees op tijd, mocht u toch uitzonderlijk later arriveren, kom dan in alle rust binnen.

Draag loszittende, comfortabele kledij. 

Breng enkel de zaken mee die nodig zijn: yogamatje, dekentje, kussen, theekopje en laat gsm en storende elementen thuis. Neem een bad of douche voor de les, dit is voor uzelf en uw medemens aangenaam (hygiëne). Door uw inschrijving bent u akkoord met deze voorwaarden.

Workshops:

Indien u een workshop organiseert in uw eigen locatie, dient u voldoende ruimte te voorzien, en massage toebehoren als: matten, handdoeken, dekentjes en kussentjes. De ruimte dient voldoende verlucht te zijn en verwarmd tot een aangenaam klimaat. Kizzy zorgt voor sfeermakers en kussentjes. Bij massageworkshops worden enkel de gemasseerde delen ontbloot.

De vergoeding gebeurt of: ter plaatse, contant, op de dag van de workshop voor deze aanvangt of per factuur met uiterste betaaldatum ter reservatie en betaling van de workshop. Nabetalingen zijn in geen enkel geval mogelijk.

U aanvaard deze voorwaarden bij het reserveren van een bepaalde activiteit, behandeling, massage of les.

 

 

 Written with love by Kizzy Peetermans anno 2019