LESAANBOD

LESSEN  & WORKSHOPS

PRIVE YOGALESSENREEKS 

 

Deze vorm van yoga is aangepast voor de Westerling, daar wij er een andere levenstijl hebben dan de klassieke Yogin.

Oorspronkelijk zijn alle âsana of lichaamshoudingen ontwikkelt rond de wervelkolom, en bedoelt om het lichaam voor te bereiden om (langdurig) in een zithouding (letterlijk vertaald: âsana) te verblijven in meditatie. Wij gebruiken deze âsana om het lichaam te verstevigen en versoepelen wat bijdraagt tot een gezonde levensstijl.

De les kan aangepast worden aan uw wensen en behoeften, bijvoorbeeld:

- verstevigen van het lichaam, wat reflecteert naar een sterke geest, stevig in de schoenen staan, bij de 'bron' blijven, terug naar de 'roots'.

- versoepelen van spieren en gewrichten, wat reflecteert naar een soepele geest, flexibel bewegen en gedachten/emotie's toelaten

- een rustige, ruime ademhaling wat reflecteert naar een ontspannen lichaam en geest, het zelfherstellend vermogen ondersteunen

- een weg naar zelfonderzoek, de mentale toestand tijdens yoga (oefeningen), jezelf in vraag durven stellen in alle openheid.

 

Tijdens een privéles ontvangt u het beoefende schema, zodat je later zelf kan oefenen waar en wanneer gewenst.


Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen en onzekerheden dit teweeg brengt, bieden wij privélessen aan een sterk verlaagd tarief:

Voordelen van privélessen zijn:

- les volgen wanneer het jou past online of outdoor

- persoonlijke begeleiding op maat

Je maakt kennis met specifieke âsana of lichaamshoudingen die uitvoerig worden besproken en stap voor stap beoefent, dit kan ook helpen bij angst en onzekerheid, depressie, instabiliteit, nervositeit en andere stoornissen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Deze formule is ook toegankelijk tijdens de zwangerschap, gedurende 5 of 10 lessen krijg je zwangerschapsyoga op maat inclusief oefenschema wat helpt om te blijven oefenen. 

- veilig en hygiënisch 

Daar de lessen momenteel buiten doorgaan, zorgt u best voor een dekentje en draag een extra laag kleding. U hoeft ook geen mondmasker te dragen daar de afstand meer dan 1,5 meter bedraagt.

- gemakkelijk 

Je hoeft enkel een grote badhanddoek mee te brengen, andere yogabenodigdheden zijn ter plaatse aanwezig. Op het einde van de les volgt een korte geleide ontspanning en kan je een (ontsmet) heetwaterkruikje lenen.

Voorwaarden privélessen:

De algemene voorwaarden blijven van toepassing die onderaan de pagina van deze website te lezen zijn. Bijkomend dient u alle privélessen op te nemen tussen 1/2/2020 en 29/6/2021 (m.u.v. de schoolvakanties). Annulatie/no show binnen 24 uur zorgt dat de les wegvalt.
Enkel en alleen door ziekte (met bewijs van huisarts) kan de afspraak binnen 24 uur geannuleerd worden of bij langdurige ziekte kunnen de resterende lessen naar een andere datum verplaatst worden. Bij goedkeuring van de huisarts, worden de lessen hervat in hetzelfde ritme: minimum 1 privéles per week tot alle resterende lessen benut zijn. Indien gewenst kunnen lessen ook via Zoom gevolgd worden voor praktische redenen en in overleg.

Prijzen:

€200 / 5 privélessen van 75 minuten

€350 / 10 privélessen van 75 minuten

Prijzen

Privéles:

Proefles online via Whatsapp / Zoom: €30 / 75 minuten

Lessen kunnen begeleid worden in Nederlands/ lessons can be guided in English (worldwide)

€ op aanvraag voor workshops/privé groepsactiviteiten

Tijden

Maandag vanaf 19 u

Dinsdag 10 - 18 u

Woensdag 10 - 18 u

Zaterdag 14 - 18 u

Enkel op afspraak.

GROEPSLESSEN VINIYOGA/HATHA YOGA

 

Er zijn twee klassieke yoga vormen waarin het lichaam getraind wordt: ashtanga en hatha yoga.

Sri T. Krishnamacharya heeft destijds de klassieke houdingen "aangepast" voor de westerling, tijdens de les worden deze houdingen uitvoerig besproken en toegelicht, ook voor mensen met kleine beperkingen. De houdingen worden zowel dynamisch als statisch beoefend, met een open aandacht op de innerlijke wereld: de mentale toestand tijdens de yogales is zeker zo belangrijk als het uitvoeren van houdingen. Dit brengt verdieping in de beleving op elk vlak: fysisch, energetisch (ademhaling), psychisch (open aandacht) vanuit een waarnemendheid, stilte of zaligheid.

De lessen voor beginners laten u kennismaken met een 40-tal basis houdingen die voldoende zijn om het lichaam van mensen van gemiddelde leeftijd (vanaf 25 tot 55 jaar) fit en sterk te houden. Ademhalings- en meditatietechnieken geven de geest rust en stabiliteit, hiermee eindigt elke les.

Een gans yogajaar loopt van half september tot eind juni. U kunt een half yogajaar meevolgen van september tot half januari (15 lessen), en daarna eventueel verlengen tot einde juni (20 lessen).

Tijdens de lessen voor gevorderden maak je ook kennis met prânâyâma (letterlijk vertaald: verlengen van de levenskracht of ademhaling) en bandha's (afkomstig uit Hatha Yoga) wat leidt naar een subtielere en meer complete vorm van yoga.

 

Praktisch: draag comfortabele, loszittende kledij.

Wees voor aanvangstijd ter plaatse met eigen yogamatje, dekentje en (meditatie)kussen en kopje of bekertje, je kan ter plaatse voor aanvang van de les verse thee inschenken.

ONLINE YOGALESSEN VANAF 2021:

Je kan ten allen tijden een (live) proefles volgen, je betaalt €10 en bent gedurende 1 week lid van de besloten facebook groep: Yoga met Kizzy
De live les op donderdagavond duurt 90 minuten: 19:30 - 21u en is compleet met aandacht voor ademhaling, dynamische yogahoudingen met een diepe werking op de organen, minstens 1 statische rusthouding uit de restoratieve yoga, geleide ontspanning en korte meditatie.

De live les op maandagochtend duurt +/- 40 min en varieert: dynamische yoga (interval), vinyasa, fascia of yoga met aandacht voor bindweefsel, yin/restorative yoga, chakra yoga,...

Voordelen van online lessen zijn: les volgen op eigen tempo en wanneer het jou past.
Je kan alle lessen ongelimiteerd herbekijken en kunt vragen stellen via messenger of e-mail.

De ganse reeks loopt van 21 januari 2021 tot en met 24 juni 2021 en bedraagt €160 inclusief :

- 40 live yogalessen en 2 bonus me-time lessen om stap-voor-stap gelaat/voeten te verzorgen en masseren

- theepakketje met 20 theemengelingen

- 1x verzorging en massage ritueel voor voeten (inclusief online begeleiding)

- 1x verzorging en massage ritueel voor het gelaat (inclusief online begeleiding)

Heb je behoefte aan privé begeleiding? 

Stap voor stap leer je de basis en aandachtspunten in een privé les via Whatsapp, contacteer mij.

Please contact me for private classes on Whatsapp (worldwide), try out class: $30/75 minutes.


BUITEN GROEPSLESSEN 2021:

Naar aanleiding van de huidige situatie organiseren wij outdoor relaxatie lessen:


Woensdag 7 april om 14:30 u - 16 u: relaxatie namiddag voor kinderen tussen 6 en 12 jaar (max 9 personen)

We wandelen door de tuin en een stukje bos, bezoeken de dieren (veilig achter afspanning) en daarna rollen we het yogamatje uit voor kinderyoga!

De kat, cobra, leeuw of leeuwin, we beelden ze allemaal uit!

We eindigen met een relaxatie, leren buikademhaling en luisteren naar geluiden van natuurlijke instrumenten.

Jullie ontvangen digitale foto's van deze onvergetelijke dag!

Zelf mee te brengen: yogamatje. Draag kleding en schoentjes/botjes i.f.v. de buitentemperatuur

12 per kind (2de kind uit hetzelfde gezin draagt €10 bij)


Zaterdag 10 april om 14 - 16 u: anti stress technieken en zelfmassage voor volwassenen (max 3 personen)

We starten met een korte stoelyoga, eenvoudige yogaoefeningen die je op kantoor kan beoefenen.

Daarna krijg je een (zeer) warmwater voetbadje met scrubzout, een introductie in zelfmassage met anti stress drukpunten. Je wordt stap voor stap begeleid met rustgevende massageolie. Daarna krijg je een warm doekje om gelaat en handen te reinigen en leer je zelfmassage technieken om gelaat en hoofd te ontspannen.

Zelf mee te brengen: yogamatje, dekentje en kussentje. Draag kleding i.f.v. de buitentemperatuur

25 p.p.


Maandag 12 april om 19 - 20:30 u: anti stress yoga voor volwassenen (max 3 personen)

We starten met een complete yogales waaronder ademhalingstechnieken, yogahoudingen, zelfmassage van hoofd en gelaat met anti stress drukpunten met rustgevende massageolie en geleide relaxatie met warmtekruikje.

Zelf mee te brengen: yogamatje, dekentje en kussentje. Draag kleding i.f.v. de buitentemperatuur

15 p.p.


Woensdag 14 april om 14:30 u - 16 u: relaxatie namiddag voor kinderen tussen 12 en 17 jaar (max 9 personen)

We rollen we het yogamatje uit een complete yogales waaronder ademhalingstechnieken, yogahoudingen, zelfmassage van hoofd en gelaat met anti stress drukpunten met rustgevende massageolie en geleide relaxatie met warmtekruikje.

Jullie maken ook kennis met rustgevende rituelen zoals "smudge" (oude zuiveringstechniek die ook lichaam en geest ontspant), aroma's (modernere ontspanningstechnieken) en demo yogamassage.

Zelf mee te brengen: yogamatje, dekentje en kussentje. Draag kleding i.f.v. de buitentemperatuur

12 p.p. (2de jongere uit hetzelfde gezin draagt €10 bij)


Zaterdag 17 april om 14 - 16 u: anti stress technieken en zelfmassage voor volwassenen (max 3 personen)

We starten met een korte stoelyoga, eenvoudige yogaoefeningen die je op kantoor kan beoefenen.

Daarna krijg je een (zeer) warmwater voetbadje met scrubzout, een introductie in zelfmassage met anti stress drukpunten. Je wordt stap voor stap begeleid met rustgevende massageolie. Daarna krijg je een warm doekje om gelaat en handen te reinigen en leer je zelfmassage technieken om gelaat en hoofd te ontspannen.

Zelf mee te brengen: yogamatje, dekentje en kussentje. Draag kleding i.f.v. de buitentemperatuur

25 p.p.


Maandag 19 april om 19 - 20:30 u: anti stress yoga voor volwassenen (max 3 personen)

We starten met een complete yogales waaronder ademhalingstechnieken, yogahoudingen, zelfmassage van hoofd en gelaat met anti stress drukpunten met rustgevende massageolie en geleide relaxatie met warmtekruikje.

Zelf mee te brengen: yogamatje, dekentje en kussentje. Draag kleding i.f.v. de buitentemperatuur

15 p.p.


Inschrijven verplicht via het contactformulier.

Locatie

Tijden

Lesdata

Prijzen

Dojo, Kazernestraat 95

9160 Lokeren

(Yogazaaltje op de bovenste verdieping)

voorlopig geen data

voorlopig geen data

Kennismakingsles: €10

17/9/2020 - 14/1/2021: €140

21/1/2021 - 24/6/2020: €170

Turnzaal GBS De Wonderboom

Kerkstraat 49, 9250 Waasmunster

voorlopig geen data

voorlopig geen data

Kennismakingsles: €10

15/9/2020 - 12/1/2021: €140

19/1/2021 - 22/6/2020: €170

Kizzy's Healing Praktijk

Zamanstraat 38

9160 Lokeren

(buiten op het terras achteraan het huis)

zie data en uren hierboven

zie data en uren hierboven

zie hierboven

MASSAGELESSEN 


Privé partnermassage les:

Deze les wordt aangepast aan jullie behoeften, de technieken worden stap-voor-stap begeleid gedurende een privéles van 2 uur.

Je leert ergonomisch masseren en gebruikt je eigen lichaamsgewicht in plaats van kracht. Deze les is op maat: leer technieken die afgestemd zijn op jou en jouw partner, zodat masseren leuk is en blijft. De geleerde technieken mag je filmen om later thuis te oefenen.

Inclusief gebruik massageolie en drankjes.

Zelf voorzien: comfortabele loszittende kledij voor massagetechnieken bovenop kledij.

€ 110/2 uur


Babymassage les:

Je masseert als mama de zachte strijkbewegingen onder begeleiding van een ervaren massagetherapeut.
We gebruiken neutrale, plantaarde olie zonder toevoegingen.

De massage zelf duurt een 20 tot 30 minuten, aangepast aan het humeur van je baby in het moment.

Inclusief: drankjes voor mama (en papa), gebruik massageolie.

Zelf voorzien: een extra luier en handdoek of babydekentje.

€ 40/les


Zwangerschapsmassage les:

Jouw partner leert zachte massagetechnieken die minder comfortabele momenten in de zwangerschap verlichten.

De massage start vanuit zijligging, met ondersteuning van zwangerschapskussen.

De olie die gebruikt wordt is biologisch en neutraal, zachte aromatherapie zorgt voor een ontspannen sfeer.

Inclusief: drankjes en gebruik massageolie.

Zelf voorzien: 2 grote badhanddoeken.

€ 60/uur


Workshop massage:

Mogelijk voor particulieren (bij u thuis, een gehuurde zaal, op uw privé event)

Alsook voor professionelen (op het werk, teambuilding, bedrijfsfeesten)

De formule wordt aangepast aan jullie wensen: massage bovenop kledij, zelfmassage, elkaar leren masseren met/zonder aroma olie, een initiatie yoga voor specifieke doelgroep, partneryoga of ouder-kind yoga ... behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief: thee, sfeermakers en gebruik massageolie.

Zelf voorzien: zie bij de algemene voorwaarden onderaan de pagina.

€ op aanvraag